Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kad će povećanje plata i penzija?

    Plate u javnom sektoru i penzije mogle bi da budu povećane već od naredne godine, kaže ministar finansija Dušan Vujović, ističući da država trenutno ima višak od 40 milijardi dinara.

    „Imamo fantastične rezultate i na kraju trećeg kvartalu imaćemo osnovu da o tome kredibilno razgovaramo, a koliko kada i u kojim sektorima, to ćemo prepustiti ciframa i dijalogu koji će se dešavati u periodu – oktobar ili novembar“, rekao je Vujović za RTS.

    On je kazao da će se „krajem ove godine ili sigurno u budžetu za narednu godinu znati precizno o kojim promenama će biti reč i koliko će građani moći da osete boljitak koji je već sada urađen na fiskalnom planu“.

    Vujović je naglasio da je u julu realizovan suficit od 22 milijarde dinara. U avgustu smo do juče imali još 20 milijardi u suficitu tako da imamo višak od 40 milijardi, što je jedan odsto društvenog proizvoda, umesto deficita koji je bio planiran na nivou od 2,5 do četiri odsto u planu za budžet, rekao je ministar.

    „Mi ne moramo da radimo rebalans budžeta, imajući u vidu izuzetno dobre performanse, ali ćemo možda raditi rebalans da bi verifikovali taj uspeh i ostvarili sebi mogućnost da na bolji način upotrebimo resurse i uštede koje smo ostvarili“, rekao je Vujov

    Izvor: RTS, Tanjug

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE