Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako funkconiše životno osiguranje?

    Osnovna prednost životnog osiguranja su sukcesivne uplate tokom dužeg vremenskog perioda i jedinstvena osigurana suma od prvog dana trajanja perioda osiguranja, objašnjava Nemanja Dinić, direktor Prodajne mreže Život Wiener Städtische osiguranja.

    U slučaju nastupanja nekog od osiguranih slučajeva korisniku osiguranja se isplaćuje unapred definisana osigurana suma i dobit do trenutka nastanka osiguranog slučaja.

    Tako da u slučaju ženske osobe stare 35 godina koja je zaključila osiguranje u trajanju od 25 godina, za mesečnu premiju osiguranja u iznosu od 54,31 evro, koja pored osnovnog, obuhvata i određena dopunska osiguranja, suma koju će osoba dobiti za slučaj doživljenja ili korisnici osiguranja za slučaj smrti osiguranika je 13.598,20 evra.

    Inače premija osnovnog životnog osiguranja iznosi 500 evra na godišnjem nivou, što znači da za nešto više od 150 evra godišnje možete da se dodatno osigurate, pa je tako osigurana suma za slučaj smrti usled nesrećnog slučaja 40.794,60 evra.

    Ukoliko kod osiguranika dođe do trajnog invaliditeta kao posledice nesrećnog slučaja, uz ovo dopunsko osiguranje, ukupna osigurana suma će biti 18.125 evra.

    U slučaju nastupanja teže bolesti ili potrebe za hirurškom intervencijom, osiguraniku je na raspolaganju i dodatna suma od po 5.000 evra. Ukoliko se na primer tokom trajanja osiguranja dogodi više hirurških intervencija, naknada se isplaćuje za svaku od njih, do visine ugovorene osigurane sume. Treba imati u vidu i da se poslednja godišnja premija osnovnog osiguranja ne plaća.

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE