Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je Francuska postala glavna meta terorista: U poslednje četiri godine čak 10 napada

    Francuska je u poslednjih pet godina postala meta broj jedan za teroriste. Od 2012. godine do danas izvedeno je čak deset terorističkih napada, od kojih su najkrvaviji bili onaj u Parizu u novembru prošle godine i jučerašnji u Nici, u kom su ubijene 84 osobe.

    Pročitajte i: U teorističkom napadu u Nici preko 80 poginulih

    Mart 2012. – Francuski državljanin poreklom iz Alžira ubio je trojicu vojnika, učiteljicu i tri mlada studenta u jevrejskoj školi u Tuluzu. Policija ga je ubila.

    Maj 2013. – Muškarac koji je prešao na islam izbo je francuskog vojnika u vrat u Parizu. Vojnik je preživeo napad.

    Decembar 2014. – Francuski državljanin rođen u Burundiju napao je u Parizu nekoliko policajaca. Imao je nož i vikao je Allahu Akbar. Ubila ga je policija.

    7. januara 2015. – Said i Cherif Kouachi ubili su 12 ljudi u redakciji satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu.

    8. januara 2015. – Amedy Coulibaly ubio je policajku pre nego što je upao u jevrejsku prodavnicu u Parizu i ubio još četiri osobe. I Coulibaly i braća Kouachi su ubijeni.

    26. juna 2015. – U fabrici kod Grenobla jedan muškarac je obezglavljen, a nekoliko osoba je povređeno. Jedan muškarac je uhapšen, a Oland je napad nazvao terorizmom.

    21. avgusta 2015. – Trojica marinaca sprečili su naoružanog napadača koji je planirao napad u vozu na relaciji Amsterdam-Pariz. Tri osobe, uključujući napadača, bile su povređene.

    13. novembra 2015. – Desetine osoba ubijene su u seriji napada na restorane, koncertnu dvoranu i fudbalski stadion u Parizu. Oland je tada zatvorio granice i uveo vanredno stanje.

    13. juna 2016. – Policajac i njegova žena nasmrt su izbodeni u svom domu u blizini Pariza. Napadač je bio pristaša ISIS-a.

    14. jula 2016. – Više od 80 osoba ubijeno je u napadu kamiondžije u Nici.

    Izvor: BIZLife/Index.hr

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE