Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kamba i Kojo osnovali kompaniju za digitalnu distribuciju muzike

    Muzičar Srđan Simić Kamba i glumac Nikola Kojo osnovali su kompaniju za digitalnu distribuciju muzike U shine digital.

    Kompozitor, gitarista i nekadašnji član pop grupe „Divlji kesten“ ističe da to konkretno znači da će pravo na novčanu nadoknadu od emitovanja muzike i spotova na internetu imati autori, izvođači i vlasnici muzičkih i video materijala koji postanu registrovani članovi njihove distributerske kuće.

    Cilj projekta je da umetnici za svoj rad dobiju zasluženi novac i da se pospeši njihova kreativnost, kaže za Novosti Kamba.

    Izvođači i autori dobijali su malo novca od digitalnih prodavnica i servera kao što je Jutjub. Oni će i dalje dobijati ta sredstva preko Sokoja i Prava izvođača, ali će vlasnicima mastera, novac od Jutjuba i ostalih digitalnih mreža biti kanalisan preko nas i tačno će znati koliko su imali pregleda na internetu.

    Prvi nam je pristupio Željko Samardžić, ali nastojimo da napravimo širi front muzičkih zvezda i autora. Ideja je da na ovaj način razvijamo serijski, filmski i muzički program. Pripremamo sopstvenu produkciju, biće edukativnih spotova i dečjeg programa, a Nikola Kojo je već počeo da radi pilot-seriju.

    Naglašava da mora da se napravi razlika između fizičke i digitalne distribucije muzike. Sve što se emituje na radio i TV stanicama spada u domen fizičke distribucije, dok će modalitet rada u digitalnoj sferi biti veoma transparentan upravo zbog mogućnosti koju pruža internet.

    Svaki registrovani član imaće šifru za ulazak u program, gde će detaljno biti informisan o svemu, priča Kamba. Motiv za osnivanje kompanije bio mi je da kao autor gotovo 300 pesama omogućim kreativnim ljudima da zarađuju i novac dalje ulažu u muziku. Ovakav vid digitalne distribucije odavno je razvijen u svetu.

    Izvor: Novosti

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE