Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kineski investitor: Zašto sada sumnjate u srpski čelik?

    Direktor kineske kompanije Hestil koja je preuzela Železaru Smederevo, Song Sihai veruje da je Srbija sposobna da odgovori Briselu na pitanja pokrenuta povodom sumnji oko izvoza čelika po damping cenama.

    „Verujemo da je Vlada Srbije kompetentna i sposobna da odgovori Evropskoj komisiji u vezi sa anti-dampingom. Železara u Smederevu je mali proizvođač čelika u poređenju sa proizvođačima iz Evropske unije i njen udeo na tržištu EU je manji od 0,4 odsto“, naveo je Song Sihai u pismu dostavljenom medijima.

    Evropsko udruženje proizvođača čelika Eurofer je optužilo pet zemalja da izvoze čelik na teritoriju EU ispod cene – Srbiju, Rusiju, Iran, Brazil i Ukrajinu.

    Ministarstvo privrede Srbije oformilo je stručni tim koji će se baviti istragom koju je pokrenula Evropska komisija po žalbi Eurofera. Istraga će se odnositi na period od 1. jula 2015. do 30. juna ove godne, kada je Železarom  upravljao menadžment HPK inženjeringa.

    https://www.bizlife.rs/vesti/vlada-uverena-da-je-srpski-celik-regularan/

    Direktor Hestila je u pismu pitao „zbog čega su druge evropske kompanije odbile da učestvuju u trci za privatizaciju Železare kako bi pomogli svojim prijateljima sa kontinenta, a sada sumnjaju da će se čelik prodavati po nižoj ceni nakon što je kineski investitor preuzeo fabriku?“

    On je istakao da Hestil Srbija nikada nije planirao uvoz čelika iz Kine i njegovu preprodaju u EU. „To je u suprotnosti sa našim ciljem da zaposlenima omogućimo očuvanje radnih mesta“, rekao je Song Sihai.

    Najavio je da će Hestil uskoro početi obnavljanje preuzetih postrojenja Železare Smederevo kako bi fabrika povratila svoju vitalnost i sačuvala više od 5.000 radnih mesta.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE