Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi grade autoput Surčin-Obrenovac

    Kineska kompanija “Čajna Komjunikejšn Konstrakšn Kompani“ (China Communication Construction Company) gradiće autoput Surčin-Obrenovac, a vrednost projekta iznosi 233,6 miliona dolara. Ugovor su potpisali Lu Šan, direktor ove kineske kompanije i Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Srbije.

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlović je s pomoćnikom ministra inostranih poslova Kine i generalnim sekretarom Sekretarijata za saradnju Kine i država Srednje i Istočne Evrope (CIEZ) Liu Haisingom potpisala i Memorandum o razumevanju dve institucije za osnivanje Centra za saradnju Kine i CIEZ u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

    „Osnivanjem Centra za saradnju sa Kinom u oblasti infrastrukture i potpisivanjem ugovora za još jednu deonicu Koridora 11, korak smo bliže da Srbiju učvrstimo kao saobraćajno čvorište iu ovom delu Evrope i mesto gde se susreću investicije iroba iz Kine i EU“, ocenila je Mihajlović.

    Ministarka je dodala da su dobri odnosi Srbije i Kine i česte posete „poruka da Srbija, zahvaljujući saradnji sa Kinom, postaje važan igrač i centar za ulaganje u čitav region“.

    Ministarstvo je objasnilo da će na taj način Beograd postati centar za sve kineske investicije u infrastrukturu za 16 zemalja što je odlučeno na Trećem samitu šefova vlada Kine i zemalja CIEZ, održanom u decembru 2014. godine u glavnom gradu Srbije.

     Pored sporazuma o osnivanju centra i izgradnji deonice Koridora 11, delegacije dve zemlje potpisale su još 20 sporazuma o saradnji u nizu oblasti, od odbrane, do kulture.

    Izvor: Beta

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE