Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi mogu da preuzmu Železaru

    Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je kineskoj kompaniji Hestil da preuzme Železaru Smederevo.

    Kako se navodi u saopštenju Komisije, 24. maja 2016. godine je odobrena koncentracija učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole društva Hestil iz Kine nad Železarom Smederevo, uz istovremeno sticanje i 50 odsto udela u kapitalu preduzeća za obradu i prevlačenje metala „Serbian Roll Service Company“, i nad kojim će imati neposrednu zajedničku kontrolu sa drugim članom ovog društva.

    Komisija navodi da je, prilikom donošenja odluke imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Srbije.

    U proceni efekata koncentracije, kako navodi, posmatrala je i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u cilju Zakona, odnosno mogućih pogodnosti za ekonomski napredak i dobrobit društva, kao i koristi potrošača.

    Vlada Srbije je 18. aprila potpisala ugovor s Hestilom o prodaji imovine Železare Smederevo po ceni od 46 miliona evra, a najavljeno je da će prezimanje Železare biti završeno u junu. Hestil planira da Železara dostigne maksimalnu proizvodnju od 2,1 miliona tona i zadrži svih 5.050 radnika.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE