Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Klasičan CV će uskoro zastareti: Ovo je budućnost

    Koje su najverovatnije zamene za klasične poslovne biografije?“ ovo pitanje pojavilo se na sajtu Quora. Odgovorila je Sarah Nahm, izvršna direktorka i suosnivač kompanije „Lever“, koja je i strastvena braniteljka različitosti u tech industriji.

    Primetila sam da se sve više žali na klasične rezimee, jer naši online identiteti izgledaju sofistictiranije (i zanimljivije!), ali traženje posla ostalo je isto. Neke kompanije pokrenule su akciju. Evo nekih interesantnih eksperimenata i popularnih alternativa.“

    1. Keepsafe, kompanija za mobilnu privatnost, tvrdi da je izbacila klasične rezimee u procesu prijave za posao, a traže da im opišete nešto što ste skorije radili, stvorili. Na tu ideju došli su nakon što su pročitali tekstove o niskoj efikasnosti rezimea.

    2. Alin Lerner nedavno je oformila kompaniju da ponudi alternativu poslovnim biografijama, a to je Interviewing.io, koja nudi potpuno anonimnu, besplatnu platformu za intervju. Uz pomoć ove platforme možete da vežbate intervju za posao sa inženjerima iz top kompanija (radili su za Gugl, Majkrosoft, itd). Možete da usavršite rešavanje algoritamskih problema, pronađete posao ili vidite kako ceo proces izgleda. Oni koji vas intervjuišu ne vide se, samo se čuje njihov glas, i oni ne znaju ko ste vi. Nakon što se završi intervju, možete i ne morate da pokažete svoj identitet.

    3. I naravno, platforme kao što su AngelList i LinkedIn nude mogućnost da aplicirate iz pomoć svog profila, koji sadrži vaše projekte, postove, reference, linkove ka sajtovima, itd. Takođe, možete da se povezujete sa ljudima i kompanijama iz vaše uske profesionalne niše. Sajt Behance omogućava dizajnerima da pokažu svoj rad kroz multimediju (što je zanimljivije od pukog navođenja iskustva po tačkama). Za developere tu je Coderwall.

    Sve je više ovakvih platformi za profesionalno umrežavanje, i one omogućuju da se predstavite na pravi način.

    Izvor: BIZLife

    Piše: N.V.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE