Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovu fotelja i u FIFA

    Posle UEFA, i Svetska kuća fudbala FIFA primila je Kosovo kao 210. članicu. Na Kongresu u Meksiku za prijem je glasalo njih 141, dok je 23 bilo protiv.

    Đani Infantino sa čela FIFA tako je potvrdio ono što je UEFA uradila na svom Kongresu 3. maja u Budimpešti kada je takozvano Kosovo postalo članica evropske kuće fudbala.

    Tako je posle elektronskog glasanja koje je trajalo „celih“ 15 sekundi, nepriznata država Kosovo koja nema stolicu u Ujedinjenim nacijama, dobila fotelju u FIFA i najverovatnije će da se po kratkom postupku uključi i u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji.

    Mi moramo da gledamo u budućnost i da gledamo napred. Moramo da dozvolimo svima na planeti da se takmiče i igraju fudbal, rekao je Infantino.

    Istog trenutka po čitanju rezultata glasova nad glavama delegata je istaknuta i zastava nepriznate države Kosovo, a u treptaju oka pred Infantinom se pojavio i predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri koji je na poklon dobio malu zastavu FIFA.

    Aktuelni predsednik FSS Tomislav Karadžić i njegov naslednik Slaviša Kokeza nisu bili dostupni za kometar nove skandalozne odluke svetskih fudbalskih moćnika.

    Izvor: Novosti

    Foto: Fudbalski savez Kosova

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE