Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić ulazi u strateško partnerstvo sa vodećim proizvođačem šećera u Evropi

    Kompanija MK Group, čiji je vlasnik Miodrag Kostić,  je danas potpisala predugovor o strateškom partnerstvu sa Agranom AG iz Austrije. Kompanija Agrana je regionalni lider u proizvodnji šećera, a deo je najvećeg proizvođača šećera u Evropi, Nemačkog Suedzuckera AG, saopšteno je iz MK Group.

    Naredne 2017. godine će u Evropskoj Uniji biti sprovedene radikalne mere reforme u industriji šećera – ukidanje kvota. Ovo će voditi do značajnih promena i samo najproduktivniji evropski proizvođači će imati perspektivu. Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK Group, vidi svoju budućnost sa najvećim proizvođačem u Evropi, kažu u kompaniji.

    Od ovog partnerstva će imati koristi proizvođači šećerne repe u Srbiji, jer će biti doneto najnovije znanje koje će omogućiti podizanje prinosa naših proizvođača, kao i omogućiti održivost i izvesnu budućnost srpskim proizvođačima šečerne repe. Sem toga, Sunoko će u srpskim fabrikama šećera povećati proizvodnju i izvoz.

    Sunoko je vodeći proizvođač šećera u jugoistočnoj Evropi sa šećeranama u Vrbasu, Pećincima i Kovačici. Godišnja proizvodnja je oko 300.000 tona.

    U segmentu poslovanja sa šećerom, pored Austrije, AGRANA posluje u Bosni I Hercegovini, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj. U toku poslednje kampanje za šećernu repu 2015/2016, ukupno oko 5.4 miliona tona repe je prerađeno u oko 800,000 tona šećera.

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE