Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kovačica: Izgorela fabrika nameštaja. Požar podmetnut? (VIDEO)

    U Kovačici je izbio veliki požar, izgoreli su fabrika nameštaja „Padina-komerc“ kao i salon nameštaja koji su bili puni lako zapaljivih predmeta.

    Vatra je dostizala visinu od nekoliko metara a uzrok požara za sada nije poznat. Požar je za vrlo kratko vreme zahvatio i salon nameštaja i fabriku, prenosi RTS.

    Vatrogasne ekipe su brzo stigle iz samog mesta i iz Pančeva, ali uspele su samo da spreče da se požar ne proširi na okolne kuće, jer se salon nameštaja nalazi u centru Kovačice.

    On je dodao da su u gašenju pomagali i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kovačice i okolnih mesta.

    „Radi se o velikim količinama panela, boja i lakova, ali postojala je i opasnost od eksplozije, jer su se tu nalazila i postrojenja koja u proizvodnji koriste butan i zemni gas. Naši vatrogasci su uspeli da to iznesu iz pogona,a u ovom kraju je isključena iz preventivnih razloga i električna energija“, rekao je komandir Spasilačko-vatrogasne brigade Pančevo Boža Majkić.

    Pavel Štaub koji je 25 godina vlasnik ove firme sumnja da je požar podmetnut.

    „Kažu da je samo buknulo odjednom. Očevici kažu da su dvoje preskakali ogradu, seli u crveni „jugo“ i pobegli. Ja ne znam da li je to podmetnut požar? Instalaciju redovno kontrolišemo i svake tri godine imamo ispitivanja, sve je urađeno kako treba. Sve je izgorelo, ništa nije ostalo, samo butanske boce pozadi, čak je i sav metal izgoreo i iskrivio se tako da ne može ništa da se iskoristi“, izjavio je Pavel Štaub za RTV.

    Šta je uzrok požara saznaće se kada inspektori Odeljenja za vanredne situacije u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave završe uviđaj .

    Izvor: RTS, Tanjug, RTV

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE