Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kugla sladoleda od 10 do 150 dinara

    Za 70 do 150 dinara, koliko košta kugla sladoleda u prestonici, u kornet na jugoistoku Srbije moglo bi da stane i do 15 kugli sladoleda jer ona košta deset dinara.

    Ledena poslastica najjeftinija je u Pirotu gde je i najbolje poslastičarnice prodaju za najviše 20 dinara. Jeftina kugla može se naći i u poslastičarnicama u Senti, Kanjiži i Čoki, dok je kugla, osim u Beogradu, paprena i u Nišu, Vranju, na Zlatiboru…

    U Pirotu su i najjeftiniji kolači u Srbiji. U poslastičarnicama na šetalištu ovoga grada tako je moguće kupiti baklavu za manje od 50 dinara, što je i do tri puta jeftinije nego u Beogradu.

    Sagovornici Blica tvrde da na toliki raspon cena utiče nekoliko faktora, od cene sastojaka, preko zakupa poslovnog prostora, do kupovne moći koja je nesumnjivo najveća u Beogradu.

    Kupovna moć je najslabija na jugu Srbije. U Beogradu istovremeno imate veće plate, građane sa dubljim džepom, ali i mnogo turista koji ne gledaju koliko sladoled košta. U prestonici je takođe skuplji i zakup lokala.

    Cene sladoleda u Srbiji gotovo da nisu menjane poslednjih godina. Kugla je 50 dinara kao i prošle godine i ne planiramo da poskupljujemo, kažu u jednoj od najposećenijih poslastičarnica u Subotici. I u Novom Sadu još su stare cene sladoleda, takođe, 50 dinara kugla.

    Najjeftiniji sladoled u Evropi nude Grci i Česi. Kuglu Heleni nude za 0,50 evra u kontinentalnom delu Grčke, dok je na moru mahom evro. U ekskluzivnim turističkim mestima Grčke kugla dostiže cenu od tri evra. U Pragu za ledenu poslasticu u kornetu valja odvojiti 0,60 evra, u Turskoj je jedan evro, a u Francuskoj do tri evra.

    Izvor: Blic

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE