Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Majkrosoft planira ukupno 4.700 otkaza

    Kompanija Majkrosoft (Microsoft) najavila je ukidanje dodatnih 2.850 radnih mesta u narednih 12 meseci, čime će ukupan broj radnih mesta koje planira ukinuti dostići 4.700 ili oko 4 posto ukupno zaposlenih.

    Kompanija je u maju najavila ukidanje 1.850 radnih mesta u sektorima za pametne telefone, većinom u Finskoj. Majkrosoft je kupio finskog proizvođača mobitela Nokiju 2014. u pokušaju da konkuriše Eplu i Samsungu.

    Majkrosoft je na kraju juna imao oko 114.000 stalno zaposlenih. Pre sedam dana kompanija je objavila da je u drugom tromesečju ostvarila dobit od 3,1 milijarde dolara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležila gubitak od 3,2 milijarde dolara, uglavnom zbog 7 milijardi dolara vrednog otpisa imovine povezane s ranijom kupovinom finske Nokije.

    Nešto veća dobit nego što su analitičari očekivali zahvaljuje se rastu prihoda sektora za ‘cloud’ computing pod nazivom Azure.

    I dok ‘cloud’ poslovanje jača, Majkrosoftovi poslovi povezani s hardverom bili su i u proteklom kvartalu slabi.

    Prihodi sektora za uređaje pali su za 35 posto, uglavnom usled 70-procentnog pada u prodaji mobilnih telefona. Poslovi vezani za tablete i hibridne prenosnike uspeli su, pak, da ostvare rast od 9 posto.

    Izvor: Poslovni.hr

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE