Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Masakr u Kabulu, više od 60 mrtvih u bombaškom napadu

    U saopštenju avganistanskog ministarstva zdravlja se navodi da to nije konačan bilans i da će broj žrtava verovatno biti veći.
    Portparol ministarstva zdravlja ranije je agenciji Frans pres rekao da je u bolnicu u blizini mesta napada prebačeno „najmanje 50 mrtvih i ranjenih“.

    AFP navodi da je pre napada došlo do sukoba demonstranata i policije, koja je ranije zatvorila ulice kako bi sprečila okupljene da priđu centru Kabula.

    Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je do eksplozije najverovatnije došlo „kada se bombaš-samoubica razneo usred gomile okupljenih demonstranata“ i da su šiitski Hazari bili meta napada.

    Hazarski demonstranti okupili su se da bi od vlasti zatražili preusmeravanje strujnog dalekovoda ka njihovoj siromašnoj provinciji Bamijan.

    Prvobitno je bilo predviđeno da dalekovod ide kroz provinciju Bamijan u centralnom delu zemlje, gde živi većina Hazara, ali je ruta promenjena 2013. godine po naredbi tadašnje vlade.

    Hazarski lideri ocenili su taj potez vlasti diskriminatornim u odnosu na njihovu zajednicu i provinciju, koja je najsiromašnija u Avganistanu.

    Poslednji samoubilački napad u Kabulu dogodio se 30. juna, a meta je bio policijski konvoj.

    Izvor: BIZLife/Agencije

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE