Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Koridor 11 kasni zbog tehničkih problema

    Ministarka Zorana Mihajlović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je završeno 97 odsto auto-puta od Ljiga do Preljine na deonici Koridora 11.

    „Posebna zahvalnost vladi i investitorima što su završili ovaj deo puta. Očekujem da se završi i ostatak do kraja građevinske sezone“, ističe Zorana Mihajlović.

    Kaže da su ovo veliki infrastrukturni projekti i da završetak ove deonice ne kasni zbog finansijskih teškoća, već zbog tehničkih problema koje izvođač sa investitorom mora da reši.

    „Država je puno penala plaćala što je kasnila, očekujem da investitor da objašnjenje i da Srbija naplati penale. Ministarstvo je formiralo jednu tehničko-finansijsku grupu kako bismo videli koji su problemi i koliki su odštetni zahtevi“, napominje ministarka.

    Dodaje da je obaveza Ministarstva da se vidi šta se desilo na deonici i zašto se probio rok.

    „Ovo je projekat vredan preko 300 miliona evra i što je do sada urađeno, urađeno je u pravom kvalitetu koji odgovara ugovoru. Nadam se da ćemo uskoro dobiti dinamiku i da ćemo rešiti problem informisanja premijera, vlade, ministarstva. Kašnjenja od mesec, dva ne vidim kao veliki problem u velikim infrastrukturnim projektima“, ističe Mihajlovićeva.

    Kaže da bi naplatna rampa Vrčin bila gotova i pre roka da nije bilo kiše.

    „Postoje neke objektivne okolnosti koje mogu da naprave mala kašnjenja koja ne bi smela da budu veća od dva meseca. Nadzor nas je obavestio da može biti kašnjenja do mesec dana“, kaže ministarka.

    Izvor: RTS

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE