Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Projekti od 6 milijardi evra

    Ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra, tvrdi ministarka Zorana Mihajlović.

    „Blizu šest milijardi evra je vrednost svih projekata koj se realizuju, a od njih su neki na početku kao što je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, dok su neki na kraju, kao što je Koridor 10“, kazala je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture u interviju agenciji Beta.

    Mihajlović je dodala da je pruga Beograd-Budimpešta veoma značajna za Srbiju i interes je da ta pruga bude modernizovana po evropskim standardima, za vozove brzine 200 kilometara na sat.

    Ona je naglasila i da je veoma važno da se što pre s kineskim partnerima postigne dogovor o načinu finasiranja modernizacije te pruge, jer, kako je precizirala, do dogovora još nije došlo zbog razlike dveju strana u proceni vrednosti radova.

    „Očekujem u narednih mesec dana u odnosu na studiju opravdanosti, da utvrdimo i vrednost tog projekta. Reč je o iznosu od blizu milijardu evra“, kazala je ona, podsetivši da se jedan deo deonice pruge Stara Pazova-Novi Sad finasira iz ruskog kredita.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE