Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MMF NBS

    MMF IZRIČITO: Plate i penzije u Srbiji ne mogu da se povećavaju

    Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je danas šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf (James Ruff).

    „Trenutno ne projektujemo povećanje zarada“, rekao je Ruf na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, naglasivši da će se o toj temi razgovarati krajem godine kada Misije MMF-a bude došla da razgovara o budžetu za 2017. godinu.

    On je dodao da je važno da se prvo postigne viši privredni rast koji će omogućiti veće prihode i da se ne požuruje previše i odobravaju velika povećanja.

    Ministar finansija Srbije Dušan Vujović kazao je da je potrebno da svako povećanje bude uskladjeno sa novim kriterijumima i da se postepeno eliminišu razlike koje postoje.

    Ruf je, takođe, kazao da se tokom posete Misije MMF-a Srbiji dosta razgovaralo o sektoru električne energije i potrebi da se restrukturira Elektroprivreda Srbije.

    Odgovarajući na pitanje šta će biti sa cenom struje, on je kazao da to pitanje treba da se reši u razgovorima Vlade Srbije i Svetske banke, jer je ta finansijska institucija stručna za tu oblast.

    „Ljudi treba da se naviknu na regulisane cene iz godine u godinu i to je praksa u svetu“, rekao je Ruf.

    Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Deheng Kim kazao je da je cena struje samo jedan od elemenata poslovanja EPS-a i da bi trebalo veću pažnju posvetiti poslovanju tog javnog preduzeća.

    „Kada EPS želi da poveća investicije bez ikakvih ušteda u radu, to znači da neko drugi mora to da plati“, rekao je Deheng Kim.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE