Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Napravite sami: Maske za lice iz kuhinje!

    Sa vremena na vreme je dobro posetiti kozmetičara, ali kako biste održavali vašu kožu svežom i zdravom nekada je potrebno samo da zavirite u frižider. Maske za lice od prirodnih sastojaka ne sadrže hemikalije koje mogu naštetiti vašem organizmu, a svakako su dobra alternativa skupim drogerijskim proizvodima. Za vas smo izdvojili nekoliko recepata za maske za lice koje možete napraviti kod kuće.

    1. Maska od piva

    limetaŠta vam je potrebno: 1 žumance; pola čaše piva (bilo kojeg) i dve kašičice soka od limete.

    Kako deluje: Pivo je umirujući prečišćivač lica. Sadrži B vitamine, hmelj, saharide i kvasac koji pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija i povećavaju sjaj kože. Kada se pomeša sa žumancetom, kvasac iz piva stvara gustu masku koja hidrira i povećava elastičnost kože. Dodavanjem soka od limete, izvora C vitamina, pomaže pri čišćenju pora i uklanjanju tamnijih pigmentovanih delova kože.

    1. Piling od braon šećera i kokosovog ulja

    kokos, pixabayŠta vam treba: 2 kašike braon šećera i 2 kašike kokosovog ulja.

    Kako deluje: Braon šećer uklanja ćelije mrtve kože dok joj kokosovo ulje daje vlažnost. Rezultat? Meka i sjajna koža. Nanesite masku na lice i masirajte lice nežnim kružnim pokretima. Nakon toga isperite lice toplom vodom.

    1. Banana maska

    banana, pixabayŠta vam je potrebno: Jedna banana srednje veličine

    Kako deluje: Izgnječite bananu i nanesite je na lice i vrat. Masku držite desetak minuta, a potom je isperite hladnom vodom.

    1. „Doručak“ maska

    ovas, pixabayŠta vam treba: Jedno žumance, kašika meda,  kašika maslinovog ulja i pola čaše ovsene kaše.

    Kako deluje: Puna proteina ova maska se koristi kako bi umirila i poboljšala masnu kožu. U posudi umutite žumance, dodajte kašiku meda, kašiku maslinovog ulja i pola čaše ovsene kaše. Smesu nanesite na lice i ostavite je da stoji 15-20 minuta. Isperite lice sa mlakom vodom.

    1. Detoks maska

    zeleni caj, pixabayŠta vam je potrebno: Jedna kašičica jabukovog sirćeta, 2 kašičice skuvanog zelenog čaja, jedna kašičica meda i pet kašičica šećera.

    Kako deluje: Sjedinite u jednoj posudi sve sastojke. Nanosite je na lice pomoću tufera i masirajte lice nekoliko minuta kako biste uklonili mrtvu kožu i pospešili cirkulaciju. Med hidrira kožu, čini je mekom i podstiče obnavljanje ćelija kože. Veoma je pogodan za kožu podložnu bubuljicama zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava. Podstiče smanjivanje crvenila i upale izazvane aknama i bubuljicama. Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji se bore protiv štetnih slobodnih radikala i pomažu vam da održite (i poboljšate) kvalitet kože. Jabukovo sirće pomaše pri otčepljivanju pora i uklanjanju mrtvih ćelija kože.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    Piše: A. M.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE