Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NASTAVIĆE SE: Formiranje Vlade i napredak Srbije

    Mandatar Aleksandar Vučić u šestočasovnom ekspozeu izjavio da buduća Vlada neće dozvoliti vraćenje Srbije unazad, već da će nastaviti da radi na ekonomskom napretku i stabilnosti.

    Iznoseći ekspoze u Skupštini Srbije, Vučić je rekao da je u proteklom periodu očuvana stabilnost i obezbeđen ekonomski napredak i da će tako biti nastavljeno.

    On je naveo da se njegovim političkim protivnicima ne sviđa ono što radi i da žele da ga smene. Prema njegovim rečima, uprkos tome Srbija i Vlada koju danas formira nikada više neće dozvoliti da Srbija ide unazad.

    „Ova Srbija i ova Vlada koju danas formiramo neće dozvoliti zastajanje i da Srbija ide nazad“, rekao je Vučić.

    Vučić je rekao i da je trenutno republički budžet u suficitu od 19,6 milijardi dinara, što se nikada do sada nije desilo. Rekao je da će zahvaljujući stabilnim finansijama Srbija sama moći da bira momenat kada će biti povećane plate u javnom sektoru i penzije.

    „Bićemo u prilici da kroz podsticanje potrošnje doprinosimo rastu BDP, a ne kao do sada samo kroz priliv investicija“, istakao je Vučić i naveo je da je 2014. do 2016. svakog meseca otvarano više od jedne fabrike ili pogona u kojima je obezbeđen posao za 124.000 ljudi.

    Pohvalio je Narodnu banku Srbije koja je uz pomoć Vlade uspela da održi nisku inflaciju i stabilnu domaću valutu.

    On je kazao da nova vlada treba da obezbediti prosperitet svim građanima i bolji životni standard svim građanima u naredne četiri godine i istakao da je njena dužnost da mladim generacijama pruži bolju budućnost.

    Predstavljajući ekspoze, Vučić je u skupštini pomenuo i nastavak odlučne borbe protiv korupcije.

    „Primedbe investitora su se, uglavnom, odnosile na sporost u rešavanju sudskih sporova i u toj oblasti moramo dosta toga da promenimo“, rekao je Vučić.

    U sveobuhvatnom i opširnom ekspozeu, mandatar je govorio i o Kosovu, evropskim integracijama, pravosuđu, odbrani, slobodi medija, finansiranju javnih servisa, odnosima u regionu…uglavnom na svim poljima iznoseći pozitivne pomake, sadašnje ili buduće, kao i čvrste stavove oko ključnih pitanja.

    Na samom početku izlaganja, poslanici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i pokreta Dosta je bilo su napustili sednicu Parlamenta.

    Nastavak sednice na kojoj se bira nova Vlada zakazan je za sredu u 10 sati.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE