Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neke polovne stvari se više isplate

    Postoji proizvodi koje je uvek bolje i isplativije kupiti u trgovinama, ali u nekim slučajevima više se isplati kupiti polovno.

    Ako nemate problem s tim da je neko već koristio nešto pre vas, kupovina polovnih stvari omogućiće vam da uštedite mnogo novca.

    1. Udžbenici i knjige
    Posuđivanje ili kupovanje već korišćenih knjiga i udžbenika uvek je isplativo jer su nove prilično skupe.

    2. Dečja odeća
    Deca brzo prerastaju odeću i zbog toga dečja odeća u mnogo slučajeva nije iznošena i izgleda kao i ona iz butika. Ako već nemate sreće da vam članovi porodice ili prijatelji proslede odeću koja je premalena njihovoj deci, nije loše videti šta se nudi na tržištu polovne dečje odeće jer se tu može uštedeti pristojna svota novca.

    3. Odeća za trudnice
    I ta se odeća koristi nekoliko meseci pa je posuđivanje ili kupovina polovnog dobra opcija. Novac koji se uštedi može se dobro iskoristiti za kupovinu nove odeće nakon trudnoće, a koja će se nositi duži vremenski period.

    4. Automobili
    Svi vole miris novog automobila, ali treba uzeti u obzir jednu poznatu činjenice. Čim se automobili izveze iz auto-salona, vrednost mu pada za 20 posto. Za pet godina, zavisno od modela automobila, taj pad je daleko veći.

    5. Kućni aparati
    Mnogo ih je u oglasima i mogu se naći u jako dobrom stanju. To pogotovo vredi za male kućnke aparate poput miksera, blendera, tostera…

    6. Bicikli
    Kao i s automobilima, novi modeli izlaze svake godine, što znači da stare modele možete pronaći za puno manje novca u oglasima.

    7. Dečje igračke
    Njih je takođe puno u oglasima. Deci brzo dosade igračke i uvek žele nove, pa se roditelji često žele rešiti potpuno očuvanih polovnih igračaka.

    8. Nameštaj
    Pre nego što otrčite u salon nameštaja proverite šta se nudi na on-line oglasima. Iznenadićete se koliko je tamo sasvim dobrog nameštaja kojeg ljudi prodaju za niske cene, jer su preselili u drugi stan ili kupili novi nameštaj.

    9. Venčanice
    Nema razloga da kupujete novu samo za taj jedan dan, pogotovo ako ne želite da potrošite malo bogatstvo za venčanje. Venčanica se može iznajmiti ili čak pronaći polovna. Većina salona iznajmljuje venčanice i na njima nikada ne biste rekli da su bile korišćene. U slučaju da kupite polovnu, uvek se može prodati nakon venčanja.

    10. Stan ili kuća
    Novogradnja je uvek skuplja od slične kuće ili stana koji su korišćeni. Čak i ako neke delove treba adaptirati, može se proći bolje i povoljnije.

    11. Oprema za fitnes
    Potpuno je nepotrebno kupovati novu spravu za vežbanje ili tegove. Polovni će imati isti efekat. Naravno, ako ih redovno koristite.

    Izvor: Poslovni.hr

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE