Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi gradonačelnik Niša ponovo briljira: Šta je sada hteo da kaže?

    Nakon oštre reakcije vrha SNS iz Beograda, novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da je pogrešno protumačena njegova izjava da svoje saradnike bira na osnovu fizičkog izgleda, prenose Južne vesti.

    A sve je krenulo ovako: 

    Govoreći o kriterijumima po kojima je birao gradske većnike, ali i svojim budućim pomoćnicima, novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović je pojasnio da saradnike bira i na osnovu „fizičkog izgleda“.

    Bulatović je, odgovarajući na pitanje novinarke Ane Rakić Milenković u emisiji „Izoštreno“ televizije Belami, odgovorio da nedostatak iskustva pojedinih članova Gradskog veća ne vidi kao problem već kao prednost.

    Pojašnjavajući kako bira svoje saradnike, novi gradonačelnik Niša se pozvao i na teoriju italijanskog lekara i kriminologa Ćezara Lombroza (1835-1909) koga enciklopedija Britanika opisuje kao čoveka koji je zastupao tezu o posebnom telesnom izgledu kriminalaca.

    Zastupnik sam i Lombrozove teorije strukture ličnosti na osnovu fizičkog izgleda i uzimam nekoliko parametara koji bi mi se uklopili. Da kažem, eto taj vizuelni je prilično bitan„, rekao je Bulatović, a prenose Južne vesti.

    Prema pisanju Politike Bulatović je nakon te izjave hitno pozvan na razgovor sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem, nakon čega se „ogradio od svoje izjave“, navode Južne vesti.

    Darko Bulatović se ogradio od svoje izjave da svoje saradnike bira na osnovu izgleda i Lombrozove teorije, koju je dao lokalnoj televiziji „Belami”. On tvrdi da je njegova izjava pogrešno protumačena i da saradnike bira na osnovu stručnosti i znanja, a ne na osnovu fizičkog izgleda„, rekao je Glišić za Politiku.

    Ovaj list prenosi i Bulatovićevu izjavu, da mu je „žao što se stekao pogrešan utisak“, a da je razlog tome „nedorečenost u vezi sa onim što je hteo da pojasni“.

    „Naime, ne radi se o izjavi, već o mom komentaru koji se odnosi na vizuelizaciju kao opštem pojmu i nema veze sa teorijom i učenjem„, rekao je Bulatović za Politiku.

    Hm, šta je Bulatović uopšte hteo da kaže? Komentar čitaoca na ovaj tekst možda će nam razjasniti stvari:

    Čekajte, ako sam dobro razumeo on je izjavio to što je izjavio i sam se ogradio od svoje izjave?

    Nije nepoznanica da Bulatović voli da nam zadaje rebus, poput proročice Pitije. Setimo se ove njegove maestralne rečenične konstrukcije:

    [preporucene_vesti ids=“241190″]

    Izvor: BIZLife/Južne vesti/N.V.

    Foto: YouTube screenshot

    What's your reaction?

    Komentari

    • mika

      ovaj je totalna budala

    • Zlata

      Boze, da li je ovo moguće! Zar smo svi pasli tarvu i dopusticemo da nas ovakvi ljudi vode????

    • Биљана

      На жалост није он једини. Има их широм Србије још. Све сам Тикван до Тиквана. Што већа функција већи Тикван. Куку нама са Тикванима.

    • fgpm

      Ponos i dika naše kulture i obrazovanja! Takvi smo ti mi Srbi, BRE...

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE