Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Najveće svetske kompanije zainteresovane za beogradski aerodrom

    Za upravljanje ili partnerstvo sa beogradskim aerodromom Nikola Tesla zainteresovano je osam svetskih kompanija iz te oblasti, među kojima su francuski Vansi i nemački Fraport, pišu današnje Večernje novosti.

    Kako navode, zainteresovan je i francuski Buig, koji upravlja aerodromom u Zagrebu, dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tri kompanije iz Kine.

    Večernje novosti pišu i da još nije doneta odluka o budućem načinu upravljanja beogradskim aerodromom, a da će privatizacioni savetnik najverovatnije predložiti raspisivanje tendera za koncesiju beogradskog aerodroma, budući da većina tih objekata u svetu funkcioniše na taj način.

    Koncesionim aktom, firma koja bi pobedila na tenderu upravljala bi beogradskim aerodromom u narednih 25 do 30 godina, mada se taj rok može produžiti i na pola veka.

    Kako navodi izvor tog lista, ; drugi model je privatizacija, a treći, koji je najmanje izvesan je javno-privatno partnerstvo.

    Večernje novosti pišu i da se razmatra mogućnost izgradnje železničke pruzge koja bi aerodrom povezala s gradom.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je na beogradskom aerodromu 29. jul bio najprometniji dan sa 20.908 putnika i dodao da se radi na nalaženju najboljeg ulagača, za koncesiju za aerodrom.

    Vršilac dužnosti direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević izjavio je nedavno da ta kompanija ima ozbiljne namere da od Centra „Sava“ napravi sedište te kompanije koja upravlja aerodromom i da u naredne tri godine uloži 30 miliona evra u rekonstrukciju tog centra u Novom Beogradu.

    Izvor: Beta

    Foto: YouTube screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE