Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odgovor Ministarstva na zahtev za smenu direktora RTB Bor

    Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je plan da se do kraja godine objavi javni poziv za angažovanje profesionalnog menadžementa u kompaniji RTB Bor.

    To ministarstvo je, povodom zahteva Sindikata pravosuđa Srbije za smenu direktora RTB Bora Blagoja Spaskovskog, podsetilo da je Privredni sud u Zaječaru usvojio 6. i 7. jula 2016. godine unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor Grupa.

    „Ovaj plan, pored načina izmirivanja obaveza između preduzeća i poverioca, rokova otplate, izmene rokova dospeća kredita i kamatnih stopa, otpis dugova i zateznih kamata, konverziju potraživanja u kapital države, racionalizaciju broja zaposlenih, predviđa i uvođenje profesionalnog poslovodstva“, navodi se u saopštenju.

    Sindikat pravosuđa Srbije pozvao je Vladu da smeni generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog zbog medijskog nastupa u kome je kako se navodi, optužio sudiju Jasminu Isakov da nezakonitim odlukama nanosi štetu i ruši ugled tog preduzeća.

    Sindikat je u saopštenju ocenio da je generalni direktor RTB „obmanuo javnost“ kada je u emisiji Televizije Bor „pokušao da prebaci odgovornost za svoje nezakonito poslovanje na sudiju Jasminu Isakov“.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE