Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ogromno interesovanje za posao u Ikei

    Švedska Ikea, koja je započela radove na prvoj robnoj kući u Srbiji, otvorila je konkurs za prve radnike, na koji se prijavio ogroman broj kandidata.

    Regionalni direktor razvoja kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić kaže da je interesovanje veliko i prevazilazi očekivanja.

    Odziv na prvi konkurs za posao koji je kompanija objavila u našoj zemlji je ogroman, istakao je Lalić. Proces zapošljavanja je u toku i uskoro ćemo objaviti rezultate.

    Ikea je nedavno objavila konkurs za zapošljavanje prvih 10 radnika, a ukupno planira da zaposli 300 ljudi u prvoj robnoj kući u Bubanj potoku, u koju će uložiti 70 miliona evra.

    Vrednosti naše kompanije su, pre svega, timski rad i zajedništvo, naglasio je Lalić. To je i snaga volje, vođenje računa o troškovima i osećaj za meru i otvorenost. Sve to objedinili smo u svom sistemu rada, jer puno polažemo na dugoročno zapošljavanje.

    Praksa pokazuje da Ikea traži od radnika da teže stalnom napredovanju. Imaćemo prvo pregled aplikacija i biografija, potom telefonske intervjue i posle toga direktne razgovore, nakon čega ćemo odabrati najbolje, rekao je Lalić.

    Iskustva iz regiona pokazuju da se za posao u Ikei javi višestruko veći broj kandidata nego što je potrebno. Desetine hiljada se javi, a mesta ima za samo nekoliko stotina. Tako se prošle godine na konkurs u Zagrebu javilo čak 27.600 kandidata za 300 radnih mesta.

    Izvor: Novosti

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE