Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ostavka Karamarka: Počeo raspad hrvatske Vlade?

    Predsednik HDZ Tomislav Karamarko podneo je ostavku na funkciju prvog potpredsednika Vlade Hrvatske i pozvao premijera Tihomiru Oreškoviću i potpredsednika Vlade Boži Petrova da takođe podnesu ostavke.

    „Sutra ćemo u Saboru glasati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića zbog nefunkcionalnosti vlade u njenom vrhu. Oni koji su vodili vladu nisu funkcionisali“, izjavio je Karamarko.

    On je rekao da odnos Mosta, koji je koalicioni partner HDZ, nije bio korektan, kao ni odnos premijera „prema stranci koja drži na leđima njegov mandat“.

    „Ovaj neprikladan, negledljiv folklor koji vidimo poslednjih mesec dana moramo da prekinemo“, ocenio je Karamarko i ponovio da će posle odluke o Oreškovićevom opozivu HDZ pokušati da složi novu parlamentranu većinu.

    Lider HDZ je podneo ostavku nekoliko sati pošto je državna Komisija za odlučivanje o sukobu interesa odlučila da je Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovne povezanosti marketinške firme Drimia njegove supruge s firmom njegovog prijatelja Josipa Petrovića, konsultanta mađarskog MOL, s kojom je Hrvatska u sudskom sporu oko naftne kompanije Ina.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE