Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren Nacionalni distributivni dispečeski centar

    Nacionalni distributivni dispečerski centar “EPS Distribucije”, koji će biti u vrhu strukture poslovnog procesa upravljanja distributivnim sistemom, s prioritetnim zadatkom obezbeđenja kontinualnog snabdevanja kvalitetnom električnom energijom otvoren je u Novom Sadu, čime je, nakon formiranja jedinstvenog operatora distributivnog sistema, formiran i centralni nadzorni dispečerski centar. Odlukom Vlade Srbije za sedište centra je određen Novi Sad, dok je rezervni centar u Beogradu. Nacionalni distribitivni dispečerski centar povezuje celokupni distributivni upravljački sistem na području Srbije, što će omogućiti kvaliteniju isporuku električne energije i efikasnije informisanje kupaca, prema standardima savremenog tržišta.

    Po rečima v.d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića, otvoranje Nacionalnog distributivnog dispečerskog centra veoma je važno za EPS, jer je potvrda da je kompanija usmerena ka modernizaciji i povećavanju nivoa efikasnosti usluge.

    – To je istovremeno i dokaz da se u EPS-u ne rauzmišlja centralizovano već funkcionalno, u cilju postizanja najboljih rezultata i  za potrošače i kompaniju – rekao je Grčić. –  Kraj realizacije ovog projekta je početak nove ere rada u EPS-u i dokaz da će se i u budućnosti nastaviti modernizacija distribitvnog sistema i EPS-a u celini.

    Državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović rekla je da je otvaranje NDC  deo reformi koje se sprovode u EPS-u potvrda lidera u regionu, dok je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao da je otvaranje NDC u Novom Sadu potvrda da su zaposleni u Novom Sadu značajan resurs kompanije, koji su svojim radom i znanjem obezbedili da u Novom Sadu bude dispečerski centar za celu Srbiju.

    Po rečima direktora sektora za upravljanje Novi Sad Pavela Zime u NDC  je ugrađena najsavremenija oprema, a radom NDC-a buće obezebeđeno niz pozitivnih efekata. Naime, sada će biti povezane organizacione celine, obezbeđena koordinacija i sinhronizacija rada, kako bi se obezbedila puna funkcionalnost distributivnog siitema, a stvoreni su preduslovi za promenu i unapređenje poslovnog modela u kojem se kupcima nude novi servisi. Takođe, brže će se detektovati kvarovi i obezbediti poboljšanje pouzdanosti i kvaliteta isporuke, biće povećana spremnost distributivnog sistema za reagovanje u vanrednim situacijama, postignuta viša usaglašenost s organizacijom upravljanja prenosnim sistemom i koordinacija, praćenje  i analiza rada svih organizacionih celina.

    Zahvaljujući NDC-u povećava se sigurnost i uvodi fleksibilnost sistema, poboljšavaju postojeće i uvode nove tehnologije obaveštavanja korisnika o prekidima u isporuci, obezbeđuje povezivanje s ostalim distributivnim funkcijama, skraćuje vreme intervencija na mreži i unapređuje rad Nacionalnog centra za upravljanje distributivnim sistemom električne energije.

    Izvor: BIZLife

    Piše: Ana Marković

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE