Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren najduži tunel na svetu (FOTO)

    Najduži tunel na svetu Gotar, kroz švajcarske Alpe, zvanično je otvoren, a svečanosti su prisustvovali nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland, italijanski premijer Mateo Renci i švajcarski zvaničnici.
    MerkelTunel
    Ovaj tunel otvara se pre zadatog roka i najduži je, najbrži i najdublji. Njegova izgradnja trajala je 17 godina, a koštala je 12 milijardi švajcarskih franaka (10,9 milijardi evra), što je 20 odsto više nego što je prvobitno planirano.

    Tunel dužine 57 kilometara, koji prolazi ispod Alpa, spaja Erstefeld u centralnom kantonu Uri sa Bodiom u južnom kantonu Tićino. Kada u decembru počne da radi punom parom, putovanje železnicom od Ciriha do Milana trajaće dva sata i 40 minuta, što je sat vremena manje nego do sada.
    GotarTunel3
    Nova ruta, takođe, ima za cilj da učini teretni železnički saobraćaj efikasnijim jer podržava prevoženje teškog tereta, što bi trebalo da doprinese smanjenju kamiona na putevima, poboljša saobraćaj i smanji zagađenost.
    SvajcarskaTunel
    Švajcarska federalna železnička služba navela je i da se očekuje se da će se broj putnika u vozovima na dnevnom nivou povećati sa trenutnih 9.000 na 15.000 do 2020.godine.

    Gotar će sa prvog mesta najdužnih tunela na svetu zameniti 53,9 kilometara dug japanski tunel Seikan.

    Izvor: Blic

    Foto: twitter printscreen

    What's your reaction?

    Komentari

    • Sloba Delija

      Hahahah, sve ste lepo naveli, sem najvažnije informacije - koliko je dug najduži tunel na svetu?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE