Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo je poster u kancelarijama Fejsbuka koji je inspirisao zaposlene da naprave promenu

    Šta biste radili da niste uplašeni?
    Tokom četiri godine, to je poruka koju je Pol Olinger (Paul Ollinger) gledao svakog dana na posterima koji su bili zakačeni na zidovima kancelarija Fejsbuka (Facebook). Skoro je shvatio šta je njegov lični odgovor bio.

    Bavio bih se komedijom,” rekao je za Business Insider, “Eto to bih radio.”

    Olinger je radio u prodaji Fejsbuka od 2007. do 2011. godine , i bio je među prvih 250 zaposlenih u ovoj kompaniji. Sada ima 47 godina i radi kao stand-up komičar u Atlanti, autor je knjige “You Should Totally Get an MBA” – vodič kroz komediju za one koji razmišljaju da li se treba upisati u neku od poslovnih škola. Nikada nije bio srećniji.
    poster
    Prelazak u “komičarske” vode nije bio lak, u stvari, bio je zastrašujuć.

    Olinger je gajio strast prema komediji još kada se upisao na poslovnu školu. Tada je mislio da bi bilo pametnije da završi školu i nađe isplativ posao, koji će otplatiti njegove studentske stipendije i omogućiti mu miran život. Pre nego što se zaposlio u kompaniji Fejsbuk, radio je za Jahu (Yahoo).

    Ponekad vozim više od 50 kilometara da bih išao u male barove i 10 minuta pričao šale polupijanoj studentariji,” rekao je Olinger. “Bukvalno izlazim iz svoje zone komfora, bukvalno ostavljam ženu koja gleda TV u krevetu, ali postajem bolji u ovom izazovu.
    Međutim, ne žalim se. Bio sam došao do tačke kada više nisam mogao da odlažem, kada sam morao da kažem “Ovo ću raditi” uprkos tome što nisam znao kako ću uopšte završiti projekat ili da li će sve na kraju ispasti dobro.” Olinger dalje govori o tome kako, na kraju krajeva, mora da se bar pretvara da nije uplašen kada stoji na pozornici i trudi se najbolje što može.

    Vratimo se na “What would you do if you weren’t afraid?“ stav, Olinger na to kaže: “To je veoma pronicljiv putokaz šta bi svako od nas trebalo da radi. I ako svako od nas radi ono u čemu je najbolji/a ili oko čega je najstrastveniji, mislim da bi svet bio mnogo bolji.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Kiki NetworkTwitter

    Piše: N.V.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE