Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PKS nudi novi početak za prekobrojne u Fijatu

    Fijatovi radnici kojima je počela isplata otpremnina, kao i zaposleni u drugim firmama koji ostanu bez posla, već nezaposleni i oni koji rade a nameravaju da pređu u privatni biznis od danas mogu da računaju na podršku Centra malog biznisa Privredne komore Srbije u Regionalnoj komori Kragujevac.  To je, inače, prvi centar koji će PKS u narednom periodu pokretati i u drugim regionalnim komorama.

    U ovim centrima, svi koji žele da pokrenu privatni posao ili unaprede poslovanje moći će da pribave pravne i finansijske informacije – o propisima, proceduri i uslovima registracije firme, troškovima koji ih očekuju, subvencijama i kreditima za koje mogu da konkurišu, potrebama tržišta…

    Kako saopštava PKS, dobiće i savete pri definisanju i razradi preduzetničke ideje, izradi biznis i marketing plana, kao i adekvatnu edukaciju.

    „Centri će podržati i njihovo međusobno umrežavanje i povezivanje sa malim i velikim firmama radi mogućih proizvodnih i drugih kooperacija“, kaže predsednik PKS Marko Čadež.

    Bitno je, ističe Čadež, da novac koji im je sada na raspolaganju – od otpremnina i iz različitih programa „Godine preduzetništva“ – iskoriste na najbolji mogući način, investiraju u posao koji će njima i njihovim porodicama obezbediti egzistenciju i pristojan život, kao i da su sigurni da imaju na koga da se oslone u prevazilaženju izazova u godinama nakon ulaska u preduzetništvo, za dalji rast i razvoj poslovanja.

    Čadež napominje da uz to Privredna komora Srbije razgovara sa velikim kompanijama, kao što je Simens, zainteresovanim da angažuju deo radnika Fijata, koji ostaju bez posla.

    Prema rečima Predraga Lučića, predsednika Regionalne privrede komore Kragujevac, pokretanje ovog, prvog u nizu centara PKS, odgovor je jedinstvenog komorskog sistema Srbije na potrebu razvoja preduzetničkih ideja i privatnog sektora, kao i aktuelnih zbivanja na restrukturisanju privrede Šumadije i Pomoravlja.

    „To je za ljude u ovom regionu utoliko važnije, jer je start Centra došao u trenutku kada je njegovim budućim korisnicima najpotrebniji, bilo da su već na tržištu rada ili da ostaju bez posla. Fijat optimizuje svoje poslovanje, u skladu sa kretanjima na tržištu, a najavljeno je ili se očekuje, u sklopu restrukturisanja i reorganizacije, smanjenje broja radnika i u Zastava vozilima, jagodinskim Kablovima i Resavici“, rekao je Lučić, a prenosi PKS.

    Izvor: PKS

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE