Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KULTURA: Šta nam sve Beograd nudi sledeće nedelje?

    Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd na kraju leta, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

    1. Leto na Gardošu

    pozorište, pixabayKulturna manifestacija „Leto na Gardošu“ se završava u ponedeljak, a ako je već niste posetili još nije kasno da uhvatite poslednji voz i u ponedeljak 29. avgusta prisustvujete manifestaciji. Festival će se zatvoriti predstavom za decu „Čudna šuma“, a na vama je da samo zgrabite dete i uživate zajedno sa njim. Cenu ulaznice ne plaćaju deca, već samo odrasli i ona iznosi 100 rsd.

    2. Fadil Šarki „Mi smo ovde“

    Ako biste želeli da pogledate seriju fotografija koje prate period oživljavanja beogradskog bioskopa Zvezda, od kraja 2014. do otvaranja letnje scene, onda ćete to moći da uradite u galeriji  Artget, Kulturnog centra Beograda do 18. septembra. Fadil Šarki prikazuje sudbinu bioskopa Zvezda koju je pratio tokom godinu dana borbe za njegovo oživljavanje – od samog početka tzv. opsade bioskopa, krajem 2014. godine, koju su pokrenuli mladi režiseri, glumci, ljudi iz sveta filma i umetnosti. Pratio je sva dešavanja u prostoru – od opsežnih rekonstrukcija preko različitih umetničkih performansa, pa sve do otvaranja letnje scene. Ova dokumentrana serija prikazuje borbu za bioskop, borbu za društvo u celini, za sve nas.

    1. Projekcija filma „Bruklin“

    bruklin printscreenBioskop Gnezdo koji se nalazi na četvrtom spratu Beograđanke vas poziva na projekciju fima Bruklin (Brooklyn) u utoarak sa početkom od 20:00 časova. Film prati jedan period života devojke Elis koja napušta rodnu Irsku i udobnost majčinog doma i upućuje se u Njujork. Nostalgiju za domom zaboravlja kada upozna italijanskog emigranta. Pred Elis će se uskoro naći teške odluke. Ulaz je besplatan.

    1. Koncert na zidiću: Vizelj

    mikrofon, pixabayZidić Doma omladine je kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda. U subotu, 3. septembra sa početkom u 20:00 časova predstaviće se bend Vizelj sa svojim novim albumom „Naj Bolji“.

    1. Izložba „Nešto nepredviđeno će se uskoro desiti“

    Izložba „Nešto nepredviđeno će se desiti“ Marije Avramović možete pogledati od 23. avgusta do 4. septembra u Domu omladine Beograda. Izložbu čine crteži i instalacije koji se bave pitanjima materijala i fizičkog iskustva vizuelnog dela.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay, Printscreen

    Piše: A. M.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE