Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POSLEDICE PROPALOG PUČA: 50.000 suspendovanih

    Turska ministarstva suspendovala su oko 50.000 zaposlenih, u sveopštoj hajci za pristalicama Fetulaha Gulena, koga su turske vlasti optužile da je organizator propalog puča.

    Ministarstvo obrazovanja je suspendovalo 15.200 zaposlenih i ukinulo licence za 21.000 učitelja i nastavnika, javlja dnevnik Hurijet.

    „Naše ministarstvo je sprovelo široke mere protiv zaposlenih u centralnim i ruralim oblastima koji imaju veze sa pučistima. Do danas, suspendovano je 15.200 osoba i protiv njih su pokrenute istrage“, navelo je ministarstvo obrazovanja.

    U kancelariji premijera suspendovano je 257 zaposlenih, u Ministarstvu unutrašnjih poslova bezmalo 9.000 službenika i 7.850 policajaca, dok se oko 6.000 vojnika nalazi u pritvoru.

    Otpušteno je i oko 2.700 sudija i 1.500 zaposlenih u ministarstvu finansija. Visoki savez obrazovanja zatražio je smenu 1.500 dekana visokoškolskih ustanova.

    Tursko medijsko regulatorno telo oduzelo je sva prava emitovanja ili objavljivanja medijskim kućama čiji se nazivi ne navode a povezanim s Gulenom ili onim koje ga podržavaju. Tim merama su obuhvaćene 24 medijske kuće.

    Velike čistke su u toku od propalog puča izvedenog tokom noći između petka i subote. Privedene su ili otpuštene hiljade ljudi iz sudstva, policije, vojske, državne uprave i uprava za verska pitanja.

    Izvor: RTS

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE