Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prijavili se na konkurs PKS-a i dobili posao u austrijskoj kompaniji

    Austrijska Cumtobel grupa (Zumtobel group) zaposlila je u Centru za projektovanje osvetljenja u Beogradu 14 mladih elektroinženjera i arhitekata.

    Plan je da u u drugoj fazi razvoja zaposli i do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te kompanije.

    Reč je o jednom od najpoznatijih svetskih proizvođača najmodernije led rasvete, a mladi su imali priliku da apliciraju za posao na konkursu koji je objavila Privredna komora Srbije pre četiri meseca.

    Tada su Privredna komora Srbije i austrijska Cumtobel grupa pozvali diplomce koji su završili Elektrotehnički ili Arhitektonski fakultet da se prijave na konkurs za posao u Projektnom birou za rasvetu, koji je otvoren početkom maja.

    Predsednik PKS Marko Čadež rekao je prilikom posete toj kompaniji da je veoma zadovoljan saradnjom s tom austrijskom grupom i što su mogli da učestvuju u realizaciji jednog od projekata koje ta grupa radi u Srbiji.

    „Pre četiri meseca smo pozvali mlade da se prijave, i veoma smo ponosni da imamo mlade ljude koje rade u tom sektoru. Veliko je zadovoljstvo među nama što je to u kratkom roku moglo da se realizuje i mislim da je ovo samo početak saradnje sa Cumtobel grupom i da ćemo nastaviti i dalje u tom pravcu“, rekao je Čadež.

    Predstavniik Cumtobel grupe Saša Jelača zahvalio je PKS na velikoj pomoći u otvaranju Centra za projektovanje osvetljenja u glavnom gradu Srbije i angažovanju mladih kadrova. Podsetio je da je sedam mladih diplomaca još na obuci, dok je sedmoro njih počelo da radi.

    Zadovoljni smo njihovim radom i angažmanom i pretpostavljam da ćemo u budućnosti širiti centar do 50 radnika jer su trenutno takve potrebe i zahtevi našeg tržišta, rekao je on.

    Cumtobel grupa iz Dornbirna, od porodične firme osnovane 1950. godine postao je internacionalna kompanija, jedna od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

    Grupacija je izlistana na bečkoj berzi (ATX) i trenutno zapošljava 7.234 radnika, a u 2014. godini je ostvarila obrt od 1,3 milijarde evra (EBIT 41,1 milion EUR).

    Ima 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i prodajne objekte u oko 90 zemalja. Kompanija se konstantno širi preuzimanjem drugih brendova, a 2006. je izašla na berzu.

    Najveći pojedinačni akcionar je i dalje porodica Cumtobel sa 35 odsto akcija.

    Početkom ove godine Cumtobel je donirao najmoderniju LED rasvetu za jednu ulicu u Beogradu, dve u Nišu, kao i pametni operativni sistem.

    Kancelarija u Beogradu je od maja postala regionalni centar i pokriva tržište Srbije, Crne Gore, Turske, kao i zemalja centralne Azije.

    Izvor: BIZLIfe, Tanjug

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE