Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pristaju na sve, samo da im dođe investitor

    Ako američka kompanija Delfi, veliki proizvođač kablova za automobilsku industriju, odluči da otvori fabriku u Paraćinu i zaposli 2.500 radnika, grad će biti spreman da prihvati sve uslove.

    Naš grad je spreman da prihvati sve predloge i uslove te kompanije, potvrdio je predsednik opštine Paraćin Saše Paunović nakon trećeg razgovora sa timom Delfija.

    Delfi već ima fabriku u Novom Sadu i traži pogodnu lokaciju za otvaranje još jedne fabrike u Srbiji, a uz preporuku državne Razvojne agencije u užem izboru je paraćinska industrijska zona Zmič.

    Kako se iz prva dva razgovora pokazalo da ta lokacija ispunjava sve uslove Delfija, kompanija je zatražila od opštine odgovor na pitanje da li je u mogućnosti da izgradi halu od oko 22.000 kvadrata koju bi oni iznajmili za pokretanje proizvodnje.

    Na nedavnom zajedničkom sastanku razmatrane sve mogućnosti Paraćina da pomogne jednu ovakvu investiciju. Varijante su različite. Osim prve – da opština sama sagradi halu, za što su potrebna velika budžetska sredstva i određene državne saglasnosti – otvorene su i druge opcije.

    One podrazumevaju da investitor halu gradi sam na prethodno kupljenom zemljištu ili da gradi neki od privatnih preduzimača koji bi objekat kasnije iznajmio.

    Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj uradila je analizu ekonomske opravdanosti da opština investira u halu, a korišćeni su parametri iz Smedereva koje je već realizovao sličnu investiciju za potrebe firme iz Finske.

    Koja će mogućnost biti odabrana, znaće se za nekih mesec i po dana. Mi smo uvereni da možemo da iznesemo ovu investiciju. Saglasili smo se sa svim uslovima investitora i videćemo da le će nas Delfi izabrati jer imamo konkurenciju tri veća grada, objasnio je Paunović.

    Druge tri potencijalne lokacije su Pančevo, Kula i Loznica.

    Izvor: Novosti

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE