Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prodaje se Plejboj?

    Playboy Enterprises, vlasnik magazina za muškarce Plejboj (Playboy), razmatra mogućnosti prodaje firme, koja bi na tržištu mogla da vrediti oko 500 milona dolara, prenosi Seebiz.

    Hju Hefner (Hugh Hefner), koji je osnovao Plejboj 1953. godine, ponudio je firmu na tržištu 2011. godine, zajedno s investicionim fondom Rizvi Traverse Management, a u tom poslu njena vrednost iznosila je 207 miliona dolara.

    Sada firma traži novog vlasnika, a u tome je, kazali su Rojtersu izvori upoznati sa situacijom, savetuje investiciona banka Moelis & Co.

    Mesečnik Plejboj bio je među prvima u svetu koji je objavljivao fotografije golih žena, ali u februaru ove godine magazin je prestao da objavljuje takve fotografije jer je, kako je poručio, taj koncept zastario i nije više privlačan zbog gomile besplatne pornografije na internetu.

    Tiraža Plejboja pala je s 5,6 miliona primeraka 1975. na oko 800 hiljada zadnjih godina, ali kompanija većinom zarađuje na licencama svoga brenda i loga za različite proizvode širom sveta.

    Izvor: Seebiz

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE