Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin: Rusko oružje osvaja tržišta

    Potražnja za ruskim naoružanjem je premašila je rekord koji Rusija zabeležila 1992. godine, a ukupna vrednost porudžbine iznosi preko 56 milijardi dolara, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

    Prema njegovim rečima, samo tokom prošle godine potpisano je ugovora u vrednosti od 26 milijardi dolara.

    „Broj porudžbina je u konstantnom porastu. Ovo je prvi put da su ukupne porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi koje Rusija imala 1992. godine“, rekao je Putin.

    On je takođe rekao da je ukupan izvoz ruske vojne produkcije u 2015. godini iznosio 14,5 milijardi dolara, što je takođe više od planiranog.

    Prema njegovim rečima, Rusija zauzima i veoma čvrsto drži drugo mesto na listi svetskih lidera u izvozu vojne tehnike i naoružanja.

    Naoružanje se, kako je rekao, izvozilo u 58 zemalja sveta, a radi se i na osvajanju novih tržišta u Africi, Južnoj Americi, južnoj Aziji, kao i na Bliskom istoku.

    Kada je reč o vojnoj saradnji sa Evropom, Putin je rekao da je ona praktično u potpunosti obustavljena, međutim to ne odgovara ni interesima Rusije, kao ni Evrope. On je izrazio nadu da je u pitanju privremena obustava saradnje.

    https://www.bizlife.rs/vesti/84120-i-zbog-toga-se-puca-trgovina-oruzjem-u-zamahu-a-oni-prednjace/

    Izvor: Novosti

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE