Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin zapadu produžio sankcije do 2017.

    Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je sankcije na uvoz hrane do kraja 2017. godine zapadnim zemljama koje su Rusiji prethodno uvele ekonomske sankcije zbog pripajanja Krima.

    Premijer Dmitrij Medvedev je krajem maja najavio da će predložiti produženje sankcija jer su ruski proizvođači višekratno tražili produžetak zabrane uvoza hrane iz zemalja koje su uvele embargo ili su im se naknadno pridružile.

    Rusija je u avgustu 2014. zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda, mesa, ribe i mlečnih proizvoda iz EU, Australije, Holandije, Norveške i Kanade.

    Od 13. avgusta 2015. u spisak tih zemalja uključene su zemlje koje su se priključile antiruskim sankcijama: Albanija, Crna Gora, Island, Lihtenštajn, a od početka ove godine i Ukrajina.

    Početkom avgusta prošle godine predsednik Putin potpisao je ukaz o uništavanju sve robe koja iz tih zemalja stigne u Rusiju nelegalnim putem.

    Prema izveštaju ruske vlade „Prehrambeni embargo: rezultati 2015. godine“, zapadne zemlje izgubile su uvođenjem ruskih sankcija 9,3 milijardi dolara.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE