Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung SDI gradi fabriku baterija u Mađarskoj

    Južnokorejska kompanija Samsung SDI planira da uloži oko 358 miliona dolara u izgradnju fabrike baterija za električna vozila u Mađarskoj, kako bi iskoristila trenutak razočaravajuće kineske potražnje.

    Samsung SDI, među čijim je klijentima i BMW, objavio je da će planirana fabrika u blizini Budimpešte početi s proizvodnjom u drugoj polovini 2018. godine i da će godišnje proizvoditi baterije za 50.000 električnih vozila.

    Fabrika „će nam pomoći da uštedimo na logističkim troškovima i da u kratkom roku reagujemo na potražnju kupaca, budući da evopske kompanije imaju proizvodne baze oko Mađarske“, saopštio je Samsung SDI, inače podružnica Samsung Electronicsa.

    Firma trenutno proizvodi baterije za BMW model i3 u Južnoj Koreji. Prošle godine su pokrenuli proizvodnju i u Kini, najvećem svetskom tržištu električnih vozila, ali su im prodaju zakočili propisi o subvencijama.

    Samsungov konkurent LG Chem planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila u Poljskoj kako bi zadovoljio rastuću potražnju evropskih proizvođača automobila, kazao je u aprilu za Rojters upućeni izvor.

    Izvor: SEEbiz

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE