Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Seksizam i diktatura u Fejsbuku?

    Kompanija Fejsbuk (Facebook) dugo je već optuživana da u njoj caruje seksizam, a da se osnivač Mark Zakerberg ponaša kao diktator.

    Antonio Garsija Martinez, bivši direktor oglašavanja u Fejsbuku koji je otpušten pre dve godine, tvrdi da rad u toj kompaniji liči na neku sektu iz Severne Koreje, a da je Zakerberg neprikosnoveni vladar.

    Radnicama je naređeno da ne nose kratke šorčiće kako ne bi ometale muškarce, a svakoj novozaposlenoj ženi drže govor o načinu oblačenja koji je obavezan.

    Sa druge strane, muškarci nemaju nikakav dres-kod kojeg moraju da poštuju. Takođe, u kompaniji postoji interna policija koja nadgleda sve što zaposleni rade.

    Martinez, koji je iz Fejsbuka otpušten 2013. godine, dodao je da kompanija svojim novim radnicima pokušava da usadi u glavu poseban način razmišljanja.

    Kompanijina služba za ljudske resurse potencijalnim zaposlenima saopštava da imaju samo jednu šansu i da će „leteti“ iz firme ako je uprskaju.

    Šeril Sendberg, jedna od najviše rangiranih direktorki, u svemu je pronalazila seksističke konotacije.

    Jednom prilikom smo isprobavali novi alat na Fejsbuku i ona ga je ocenjivala. Alat je umesto slika korisnika imao mačke. Naljutila se jer reč „mačkica“ može drugačije da se protumači i odmah je naredila da se to promeni, naveo je Martinez.

    Izvor: 24sata

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE