Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Balkan može da postane ekonomska kapija Evrope

    Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas u Sarajevu da kroz saradnju u projektima infrastrukture, energetike, turizma i razvoja industrijskih parkova i modernih tehnologija balkanski region može da postane ekonomska kapija Evrope.Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Sertić je u Sarajevu, na 7. Medjunarodnoj investicionoj konferenciji, rekao da je saradnja u regionu od neizmerne važnosti, kako za Srbiju, tako i za sve njene susede.

    „Poslovni ljudi u regionu upućeni su jedni na druge da uspostavljaju mrežu kontakata i da grade poslovne odnose koji podstiču ekonomsku integraciju“, istakao je Sertić.

    On je rekao da je značajno što je ovogodišnja konferencija u Sarajevu posvećena saradnji sa Kinom zahvaljujući kojoj je povezivanje kroz mehanizam Kina-CIEZ prepoznato kao novi motor regionalne saradnje, ali i kao deo globalnog procesa.

    Sertić je rekao i da je projektima izgradnje energetske i saobraćajne infrastrukture, u investicionoj vrednosti većoj od 1,5 milijardi dolara, Srbija postala vodeća zemlja u ovom delu Evrope u realizaciji infrastrukturnih projekata sa Kinom.

    Prema njegovim rečima, očekuje se da u Beogradu uskoro bude uspostavljena Asocijacija za saobraćaj i infrastrukturu Kina-CIEZ što će, kako je dodao, omogućiti još intenzivniju projektnu saradnju i uključiti više učesnika.

    „Nedavno smo potpisali sporazum o ulaganju kineske kompanije Hestil u Železaru Smederevo, a veliki broj evropskih kompanija odlučuje da širi proizvodnju u našoj zemlji. Mislim da je to prednost za ovaj region i da Srbija time pokazuje da je kredibilan partner”, zaključio je Sertić.

    Izvor: Beta

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE