Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Amerikanac“ sleteo u Beograd (FOTO)

    Na aerodrom Nikola Tesla sleteo je novi avion Er Srbije (Air Serbia), koji će od juna leteti na relaciji Beograd – Njujork.

    Avion tipa Erbus A330, koji doleteo iz Abu Dabija, je širokotrupna letelica, iznajmljen od kompanije Džet ervejz (Jet Airways), koji je u vlasništvu Etihada, a koštaće 500.000 dolara mesečno.

    Erbus A330 će biti 21. letelica u floti Er Srbije, s najvećim kapacitetom i 254 sedišta, od kojih je 18 u biznis klasi.

    Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka, posle skoro četvrt veka. Karte su u prodaji od februara po ceni počev od 399 evra.
    A330b A330a
    Tim letom su doputovali i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

    „Ovo je najveći avion u regionu, predstavlja simbol napretka naše zemlje“, rekao jeSiniša Mali, dok je Dane Kondić naglasio da je „ovo veliki korak za mladu aviokompaniju Er Srbija“.

    Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

    Izvor: BIZLife, RTS, B92

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE