Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Soroš: Brexit će rasplamsati krizu

    Odluka Velike Britanije da napusti Evropsku uniju je izazvala krizu na finansijskim tržištima nalik globalnoj finansijskoj krizi iz 2007. i 2008. godine, izjavio je danas američki milijarder Džordž Soroš (George Soros)  u obraćanju Evropskom parlamentu u Briselu.

    „Kriza se odvija usporeno, ali će je Brexit rasplamsati. Verovatno će povećati deflatorne pritiske koji već preovlađuju“, izjavio je Soroš, a prenosi njujorška agencija „Blumberg“ (Bloomberg).

    Bankarski sistem kontinentalne Evrope se, kako kaže, nije oporavio od finansijske krize i sada će se naći pred ozbiljnim testom.

    „Znamo šta mora da bude urađeno. Nažalost, političke i ideološke nesuglasice unutar evrozone su stale na put korišćenju Evropskog stabilizacionog mehanizma kao podrške“, istako je Soroš.

    Pre održavanja referenduma u Britaniji, Soroš je upozorio da bi funta mogla da padne za preko 20 odsto prema dolaru ukoliko Britanija izglasa izlazak iz Unije.

    Posle referenduma i iznenađujuće odluke Britanije da istupi iz Unije, funta je pala na 31-godišnji najniži nivo, prenosi Tanjug.

    Izvor: Tanjug.rs

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE