Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbiji donirano 3,4 miliona za reformu korporativnog finansijskog izveštavanja

    Ministarstvo finansija Srbije potpisalo je danas sa Svetskom bankom sporazum o donaciji od 3,4 miliona evra za podršku reformi korporativnog finansijskog izveštavanja.

    Novac je obezbedila Vlada Švajcarske, a projekat će biti realizovan do kraja 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

    Svrha projekta je da se kompanije obuče da rade jasne i kvalitetne finansijske izveštaje i time unapredjuju investiciono okruženje u Srbiji.

    U okviru projekta biće organizovane obuke računovodja i eksterne revizije u privatnim i državnim preduzećima, a mala i srednja preduzeća će dobijati stručnu pomoć kako da lakše dodju do novca za poslovanje.

    „Potpisivanjem Sporazuma o donaciji Srbija dokazuje svoju posvećenost unapredjenju poslovne i investicione klime, kao i pristupanju Evropskoj uniji u što je moguće kraćem roku“, ističe se u saopštenju.

    Sporazum o donaciji potpisali su ministar finansija Srbije Dušan Vujović i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, u prisustvu ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruha i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonija Verheijena.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE