Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpska industrija može sa nemačkim firmama

    Srpska preduzeća metaloprerade, mašinogradnje, elektro industrije i proizvodnje autodelova sposobna su da budu pouzdani dobavljači i partneri velikih nemačkih kompanija, rečeno je na skupu privrednika u Dortmundu.

    Kako je saopštila Privredna komora Srbije, razgovorima o privrednoj saradnji prisustvovali su predstavnici 50 kompanija iz Nemačke, 43 iz Srbije i više od stotinu iz drugih zemalja regiona.

    „Nemački zvaničnici ocenili su da srpska privreda ima veliki industrijski potencijal, a domaći privrednici ukazali su da im je važna podrška PKS u osvajanju stranih tržišta“, navodi se u saopštenju.

    Državni sekretar Pokrajine Severna Rajna Vestfalija, Ginter Horcecki, istakao je da više preduzeća iz Severne Rajne Vestfalije već posluje u Srbiji i da je namera da saradnje bude još više.

    „U Srbiji vidimo veliki industrijski potencijal, kompanije iz Srbije mogu biti pouzdani dobavljači nemačkim proizvođačima“, rekao je direktor za evropsku politiku Saveznog ministarstva za privredu i energetiku Nemačke, Andreas Obersteler.

    Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap je poručio da je neophodno veće angažovanje preduzeća u sektoru industrije koja već posluju u Jugoistočnoj Evropi i povezivanje sa partnerima u EU.

    Predstavnici kompanija iz Srbije koji učestvuju u razgovorima u Dortmundu očekuju da nađu nove poslovne partnere među nemačkim kompanijama, da povećaju izvoz, proizvodnju i zaposlenost, da prihvate novo znanje, tehnologiju i poslovnu kulturu.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE