Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stiže Đinping: Kako ćemo ga dočekati?

    Kineski predsednik Si Đinping danas stiže u trodnevnu posetu Srbiji. U pratnji Đinpinga dolazi više od 200 ljudi, a održaće se sastanke sa državnim vrhom, predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

    Kineski predsednik u toku tri dana otkriće sa domaćinima spomenik Konfučiju na Trgu prijateljstva Srbije i Kine, položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, obići će „Železaru“ u Smederevu, parafirati 24 sporazuma, uključujući zajedničku deklaraciju o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, memorandum o izgradnji luke kod mosta „Mihajlo Pupin“ (300 miliona dolara), ugovor s kineskom bankom za deonicu Surčin – Obrenovac (210 miliona dolara)…

    Sutra uveče predsednik Nikolić će na Andrićevom vencu prirediti svečani prijem za šefa kineske države i delegaciju iz Pekinga, na kojem će biti stotinak zvanica. Goste očekuje bogat kulturno-umetnički program, srpski specijaliteti i najpoznatija domaća vina. Kako saznaju Novosti,  sviraće vojni ansambl „Stanislav Binički“ i to tradicionalne srpske pesme, ruske romanse, kineske note, kancone i muziku iz filma „Valter brani Sarajevo“.

    Nastupiće i Muzička škola „Mokranjac“, učenici Etno-muzikološkog odseka, koji će izvesti srpske narodne pesme iz okoline Vranja i Bosne. Biće izvedeno i kolo „Bojarka“, Vlastimira Pavlovića Carevca.

    Nikolić je spremio i lični poklon za Đinpinga – uramio je fotografije njegovog oca Sija Čomgsuna, nastale kada je, kao zamenik premijera Kine, posetio Beograd, piše list.

    Promene u saobraćaju

    Zbog dolaska kineskog predsednika Si Đinpinga u Beograd pojedine ulice na Novom Beogradu će biti zatvorene, javio je RTS.

    Iz bezbednosnih razloga nije saopšteno kada će biti zatvoren deo autoputa Beograd – Zagreb od aerodroma “Nikola Tesla“ do grada.

    Ipak, navedeno je da će do zatvaranja dela autoputa doći u “prepodnevnim časovima“.

    Takođe, RTS saznaje da će pojedine ulice na Novom Beogradu biti zatvorene u periodu od 14.00 do 15.00, kao i od 16.00 do 17.30.

    Kako je za Javni servis rekao direktor Beokoma Darko Glavaš, građani bi trebalo da se pridržavaju uputstava koje budu izdavali saobraćajni policajci, a takođe je zamolio i za “malo strpljenja u saobraćaju“.

    Izvor: BIZLife, Novosti

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE