Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TAJNA ZVEZDE PADALICE: Na šta prvo pomislite kada je ugledate?

    Zamislite da ste pod vedrim nebom i gledate zvezde. U jednom trenutku ugledate zvezdu padalicu i počinje vaša užurbana potraga za željom, najvećom i jedinstvenom, koju morate zamisliti u nekoliko sekundi. Nakon što ste se potpuno spetljali i dalje vam ništa ne pada na pamet. Trenutak je prošao. vi i dalje ne znate šta želite najviše na svetu.

    Kako se ovo dogodilo? Kako je moguće da ne znate šta je najdragocenije u vašem životu i koja je vaša najveća želja. Ova pojava je inače sve češća u modernom društvu, a postoji nekoliko faktora zašto je to tako. Imamo previše želja i pogrešnu percepciju sreće, malo motivacije da ostvarimo više i napredujemo i tako na kraju više ne znamo šta želimo. Problemi su sledeći:

    -Imamo istovremeno previše ciljeva

    -Nemamo nijedan cilj

    -Nemamo motivaciju za dokazivanjem

    -Pratimo gomilu

    -I dalje nismo definisali šta za nas predstavlja ’dobar život’

    -Nemamo prioritete

    Dakle, ukoliko želimo da napredujemo u životu od velike je važnosti da imamo jasno definisan cilj i raspored pred nama. A to je svakako za početak morate definisati svoje najveće stremljenje. Živimo u prenatrpanoj svakodnevici misleći da imamo mnogo briga i hitnih problema, a zapravo ništa od toga nije zaista važno na duže staze.

    Retko zastanemo da pogledamo širu sliku i značaj života. Ne tragamo za vrednostima već za instant zadovoljenjima, olakšanjima i zabavom. Ovo znači da ne izlazimo iz zone komfora i da ne vidimo šta sve život ima da nam ponudi. Morate imati jasnu viziju šta je prvo što želite, a kako biste pomogli sami sebi razjasnite sledeće:

    -Šta ste želeli kao dete

    -U čemu najviše uživate

    -Do čega vam je najviše stalo

    -Na koga se ugledate i zašto

    -Šta je vaša pasija

    -Šta želite da promenite u životu

    -Šta vam treba kako bismo napravili ove promene

    -Gde vidite sebe za godinu ili dve

    -Kako se osećate kada radite drugačije stvari

    -Kada ste se poslednji put osećali veoma srećno

    Odgovori na ova pitanja su sve što vam je potrebno kako biste pronašli svoju svrhu i imali pravac svog života, navodi ’Let’s reach success’.

    Ovaj proces je dugotrajan i ponekad neprijatan s obzirom na to da je potrebno da se suočite sami sa sobom i sa stvarima koje ne volite. Ali ovo je najbolji način da budete srećni i imate život kakav zaslužujete. Tek kada znate šta su vaši snovi možete da počnete da ih sledite. Nakon ovog koraka kreće put ka uspehu, ka dobrom poslu, zaradi, kvalitetnom vremenu i ostalim stvarima na koje ćete usmeriti svoju energiju.

    [preporucene_vesti ids=“228390, 227231, 223775″]

    Izvor: BIZLife

    Foto: pixabay

    Piše: D.G.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE