Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tereza Mej je nova britanska premijerka

    Tereza Mej je zvanično postala nova premijerka Velike Britanije, posle sastanka u Bakingemskoj palati sa kraljicom Elizabetom.

    U saopštenju Bakingemske palate navodi se da je kraljica primila Mejovu i da je od nje zatražila da formira novu britansku Vladu.

    Dodaje se da je Mejova to prihvatila i poljubila ruku kraljice posle proglašenja za premijera, da bi zatim, zajedno sa suprugom Filipom, otišla u svoj novi kabinet u ulici Dauning broj deset, iz kog je nešto ranije izašao Dejvid Kameron.

    „Kameron je bio sjajan moderni premijer. Stabilizovao je ekonomiju, ali je njegova najveća zaostavštvina socijalna pravda.“

    Ime partije kojoj pripadam je Konzervativna i unionistička partija. Te reči su važne, one znače jedinstvo Velike Britanije, ali i ukazuju na uniju svih naših građana, bez obzira na to ko su oni, rekla je Mejova.

    Istakla je da će njena vlada raditi na tome da je ne vode interesi privilegovane manjine, već da treba narodu dati veću kontrolu, kao i da će velike odluke biti u interesu običnih ljudi, uz napomenu da Britanija treba da radi, ne za privilegovane, već za sve.

    Izvor: B92

    Foto: www.tmay.co.uk

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE