Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teroristički napad u Francusoj: Jedan napadač imao nanogicu i „slobodno od 8.30 do 13.30“

    Barem jedan od napadača u crkvi na severu Francuske je od ranije poznat policiji, bio je hapšen i pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju, javlja iTele.

    Otmičari su prerezali grkljan svešteniku i noževima povredili neke od preostalih četvoro talaca – dve časne sestre i dvoje vernika.

    Jedan od talaca je u kritičnom stanju, na aparatima je i trenutno je „između života i smrti“, rekao je portparol policije. Nezvanično, u pitanju je jedna od časnih sestara.

    Francuski digitalni informativni kanal navodi da je jedan od dvojice napadača koji su ubili sveštenika u mestu Sent Etjen du Ruvraj bio hapšen 2015. godine zbog toga što je hteo da ide na ratište u Siriji. Takođe, navodi se da je on bio na posebnim merama i da je praćen pomoću elektronske nanogice.

    Kako tvrdi ovaj medij, on je bio na posebnim merama, ali je „imao dozvolu za slobodno kretanje svakog dana u periodu od 8.30h do 13.30h“.

    Napad u crkvi je izveden u 9.35h po lokalnom vremenu.

    Francuski zvaničnici još nisu govorili o identitetu ubijenih muškaraca, ali je slučaj preuzela anti-teroristička jedinica tužilaštva i predsednik Fransoa Oland je rekao da je u pitanju „gnusan teroristički čin“ i naveo da su napadači to izveli u „ime Islamske države“.

    U slučaju da se informacije iTelea pokažu kao istinite, to će biti još jedan veliki udarac za Olanda i njegovu administraciju, koja od novembarskih napada u Parizu 2015. godine trpi kritike zbog nesposobnosti da se suoči sa bezbednosnim rizicima.

    Od tada do danas u Francuskoj su teroristi izveli nekoliko napada, od kojih se najsmrtonosniji dogodio pre dve nedelje u Nici, kada je kamionom ubijeno više od 80 ljudi.

    Izvor: BIZLife/B92/Strani mediji

    Foto: Google mapa/Printscreen

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE