Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri firme hoće Galeniku

    Tendersku dokumentaciju za kupovinu Galenike otkupili su proizvođači lekova Sofarm iz Bugarske, Kadila farm iz Indije i investicioni fond iz Finske KJK Kapital.

    Rok za otkup dokumentacije je istekao 22. aprila, a zainteresovanost za kupovinu 25 odsto zemunske fabrike lekova pokazale su kompanije koje se do sada nisu pojavljivale kao potencijalni kupci, piše Blic.

    Kompanija iz Indije ima dosta fabrika lekova po Indiji i Aziji, ali nisu prisutni u Evropi. Ulaskom u Galeniku praktično bi obezbedili kartu za evropsko tržište.

    Firma iz Bugarske je jedan od najvećih proizvođača lekova u toj zemlji, dok kompanija iz Finske poseduje firme u Skandinaviji i na Balkanu. Reč je o investicionom fondu koji kupuje firme iz različitih delatnosti, ulaže u njih i prodaje nakon nekoliko godina, kaže izvor Blica.

    S druge strane, kompanije koje su do sada pokazivale interesovanje za partnerstvo sa Galenikom, a čija sudbina mora da bude rešena 31. maja 2016, nisu otkupile dokumentaciju.

    Kompanije koje su pokazale interesovanje su američki Pari Biomedical, Piqur iz Bazela, Džulfara i Pharma Care PLC.

    Za kupovinu 25 odsto kapitala Galenike zahteva se najmanje sedam miliona evra.

    Nezvanično, u Vladi razmišljaju da produže rok za dostavljanje prijava za kupovinu Galenike na 25 maj, čime se otvara prostor za razgovore sa još nekim potencijalnim partnerima.

    Izvor: Blic

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE