Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turistima koji odustanu od Turske vraća se 95 odsto uplate

    Turistima iz Srbije koji odustanu od letovanja u Turskoj biće vraćeno 95 odsto uplaćenog aranžmana, dogovoreno je na sastanku predstavnika Er Srbije i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta).

    Na sastanku je dogovoreno da turističke agencije mogu da otkažu avione Er Srbije „bez penala, što znači bez ikakvih troškova i, ako hoće da nastave da lete (angažuju avione) to mogu i da urade“, rekao je agenciji Beta potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

    „Tako će da bude u narednom periodu, odnosno dok se nešto drugačije ne reši. To znači da u ovom trenutku putnici koji hoće da otkažu aranžmane to mogu mogu da urade, a zadržavaju im se samo oni realni, odnosno kumulativni troškovi od pet odsto“, rekao je Lainović.

    Lainović je rekao i da je ostavljeno turistima da sami odluče da li će letovati i da najveći problem nije bio u vraćanju novca već u preusmeravanju na druge destinacije, jer je velika popunjenost kapaciteta.

    On je dodao i da je do sastanka došlo jer ministarstva trgovine i turizma i spoljnih poslova Srbije nisu donela zvaničnu preporuku o putovanju srpskih turista u Tursku, posle uvođenja vanrednog stanja u toj zemlji.

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljaić izjavio je da su zbog uvođenja vanrednog stanja u Turskoj turističke agencije dužne da turistima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo uplaćenog novca.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE