Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tužan dan za mnoge: Uhapšen vlasnik Kikes Torentsa

    Ministarstvo pravde SAD ugasilo je sedam domena povezanih sa jednim od najpoznatijih portala za skidanje piratskog sadržaja – Kickass Torrents. Tom prilikom takođe je uhapšen muškarac koji se smatra osnivačem ovog sajta.

    Tridesetogodišnji Ukrajinac Artem Valuin uhapšen je u sredu u Poljskoj, a američke vlasti trenutno pokušavaju da pronađu način da ga izruče SAD, piše Variety.

    Putem ovog sajta od 2008. godine moguće je besplatno skidati piratski sadržaj poput muzike, filmova, video igara i televizijskih serija. Ukupna vrednost ilegalnog sadržaja procenjena je na milijardu dolara, a na sajtu je takođe bilo moguće pronaći filmove koji se u ovom trenutku prikazuju u SAD.

    Prema navodima zvaničnika, Kickass Torrents broji više od 50 miliona jedinstvenih mesečnih posetilaca, a osim distribuiranja ilegalnog sadržaja, Valuin bi mogao da bude optužen i za pranje novca.

    Maksimalna kazna za distribuiranje ilegalnog sadržaja u SAD trenutno iznosi 5 godina, dok bi za pranje novca Valuin mogao da se suoči sa najviše 20 godina služenja zatvorske kazne.
    Ukinuti su domeni kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv i kat.cr.

    Ovoj nije prvi slučaj takve vrste. Američki Federalni istražni biro (FBI) je 2012. godine ugasio sajt Megaupload.com koji je navodno nosiocima autorskih prava naneo štetu od 500 miliona dolara, a pripadnici švedske policije zaplenili su u Stokholmu decembra 2014. godine kompjutere i servere sajta Pirate Bay.

    Izvor: BIZLife/B92/Variety

    Foto: Printscreen

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE